HUISVESTING ARBEIDSMIGRANTEN

De vraag naar huisvesting van arbeidsmigranten zal de komende jaren verder toenemen. Gemeentes zijn zich bewust van de noodzaak van extra wooncapaciteit. Aan de huisvesting van arbeidsmigranten zijn strenge regels verbonden. Er zijn normen voor ruimte, privacy, sanitair, hygiëne en veiligheid. 

Een rivier cruiseschip voldoet aan alle vereisten. Groot voordeel is dat je snel in huisvestingscapaciteit op kunt schalen. Deze schepen zijn volledig ingericht op het herbergen van grote groepen mensen, zoals studenten, migranten en deelnemers aan een evenement. Europa heeft vele rivieren. Dus veel plekken om aan te meren.

Steeds meer vinden bedrijven en overheid de weg naar huisvesting van arbeidsmigranten op een cruiseschip of drijvend hotel.

HUISVESTING OP EEN FLOATEL

Met een rivier cruiseschip bied je arbeidsmigranten een fatsoenlijke plek om te wonen. Elke medewerker heeft zijn eigen hut. In elke hut is een bed, badkamer en soms een bureau of koelkast. WiFi is beschikbaar. Gezamenlijk kunnen ze gebruik maken van de keuken, bar en lounge.

We kunnen een crew faciliteren die naast de schoonmaak van algemene ruimtes ook zorgt voor het reinigen van de persoonlijke hutten. Daarnaast is een keukenbrigade voor het bereiden van maaltijden optioneel. Of zelfs barpersoneel en een cruise director.

SOCIAAL ASPECT MIGRANTEN

Arbeidsmigranten zijn ver van huis. Verstoken van familie en vrienden. Omdat het schip gezamenlijke ruimtes heeft om te vertoeven, is de kans op vereenzaming en verveling kleiner. Buiten werktijd kunnen ze samen hun vrije tijd doorbrengen. 

Heeft iemand behoefte aan privacy, dan kan hij of zij zijn eigen cabine opzoeken. Verblijven op een schip geeft een extra dimensie aan woongenot. Het geeft een gevoel van vrijheid. Je verblijft tenslotte in een aantrekkelijke omgeving op het water.

OVERLAST

Huisvesting van arbeidsmigranten in een woonwijk kan tot verzet van de buurtbewoners leiden. Bij een rivier-cruiseschip heb je daar minder last van. Het hotelschip ligt immers in een buitenwijk of haven. Gezamenlijk vervoer is dan eveneens makkelijker te organiseren. Wij meren het schip dichtbij de werkplek aan. Ship Accommodation regelt benodigde toestemming en vergunningen met de haven. Het schip is direct operationeel. Heb je dus snel extra overnachtingscapaciteit nodig dan is dat bij ons zo geregeld.

 

Ship-accommodation is een business partner van cruise-commerce.com.

 https://www.cruise-commerce.com

Neem contact met ons op